Millennials behoeden voor een burn-out is voor werkgevers een steeds belangrijker doel geworden. Waarom is dit belangrijk? Omdat het aantal burn-outs onder millennials hoog is. Psycholoog Thijs Launspach schreef een millennial-handleiding genaamd Werken met millennials.

Andersdenkende millennials

Aangezien de jongste generatie werknemers massaal de arbeidsmarkt betreedt, wordt er meer aandacht besteed aan de wijze waarop werkgevers hen moeten benaderen. Millennials zijn geboren tussen 1980 en 2000 en hebben een ‘andere kijk’ op het leven volgens Launspach. “Het leven en hun werk moeten vooral ‘leuk’ zijn, als bedrijf investeer je in ze, maar ze krijgen constant een burn-out en na een jaar willen ze plotseling geitenherder worden in Guatemala. Millennials zijn een product van de omstandigheden waarin ze zijn opgevoed, maar je kan wel daadwerkelijk zeggen dat millennials afwijken van andere generaties.”

Altijd de beste willen zijn

Nog een voorbeeld waarin de jongste groep werknemers afwijkt van oudere generaties is de wijze waarop ze zichzelf zien. Launspach: “Millennials blijven zich spiegelen aan leeftijdgenoten. Als je het niet zo goed doet als de beste, dan ben je direct een mislukking.”

Hoe gaat u als werkgever om met een millennial?

Millennials behoeden voor een burn-out is volgens Launspach te bewerkstelligen met de volgende drie tips:

  1. Stem coaching af op individuele behoeftes. “Vaak hebben ze door de invulling van studies hele goede people skills, maar kunnen ze anderen dingen nog niet zo goed, zoals plannen en consequenties overzien.” Zegt Launspach. Bijkomend voordeel is dat gecoachte werknemers langer voor een werkgever willen blijven werken, aldus Launspach.
  2. Blijf inspireren maar baken duidelijke kaders af. “Veel millennials willen zelfstandig werken, veel verantwoordelijkheid hebben en geïnspireerd worden, maar ze missen dit op hun werk.” Spreek daarnaast bijvoorbeeld af dat werknemers na werktijd niet meer bereikbaar zijn om stress te voorkomen.
  3. Stel verwachtingen bij. Launspach: “Er is niks mis met ambitie, maar wel met het idee dat als je die tomeloze ambitie niet haalt, je een loser bent.”

Bron: NPO Radio 1, 13 september 2019

FitAdvisor geeft tips over het terugdringen van ziekteverzuim

Het ziekteverzuim neemt in Nederland langzaam toe. Lag het verzuimpercentage volgens ArboNed in 2016 nog op 3,5%, in 2018 was dit al 4,2%. Als het aan Florian Ruitenbeek ligt, is deze stijging slechts van korte duur. Met zijn bedrijf FitAdvisor richt hij zich sinds begin dit jaar op het verbeteren van de gezondheid van werknemers met als doel het verlagen van ziekteverzuim. “Het is allemaal geen rocket science”, zegt Ruitenbeek, “het belangrijkste is dat er aandacht voor gezondheid is.” Lees het hele artikel in P.zine.

Bronvermelding
Tekst: payforpeople.nl, 13 september 2019
Foto: pexels.com, 13 september 2019

Laat een reactie achter